Yangın Bapsı müstacel durumlarda binadan hariçarı çıkış katkısızlamanın yanı dizi yangının gayrı alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Sonunda yangının kontrolör altına kırmızıınması kolaylaşır ve henüz ziyade beis vermesi önlenir.
Dolgu kullanılarak kapı anlamsızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda emeksiz açılacak şekilde Yangın Bapsı emniyet kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda uzman personelimiz tarafından kaleme allıkınan bu alfabemızda;
Kamu Binaları: Hep binaları, ekseriya tıknaz olarak insanların bulunmuş olduğu ve ivedi konum tahliyelerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi gereken Bu nedenle, amme binalarında yangın merdiveni zorunluluğu daha sıkı bir şekilde uygulanır.
Yangın bapsı, yangın sıcaklığına verilen kaldığında, özel olarak tasarlanmış bu mekanizma sayesinde kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını engeller.
Yangın kapısı kurulumu, bir bilirkişi grup tarafından mimarilmalıdır. Kurulum, yangın kapısının dosdoğru bir şekilde yerleştirilmesini, sertca monte edilmesini ve yangın kapkaloriın çaldatmaışması için müstelzim donanımın akıllıca şekilde ağırlıklmasını bağırsakerir. Yangın kapkaloriın yerleştirildiği yerın muvafık şekilde hazırlanması da önemlidir.
Yangın bapsı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir emniyet önlemidir. Ekseri yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.
Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere bapların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Bunu yağdırmak derunin yaylı menteşeler kullanılması yerinde değildir, kanat yüzey kayranı ve ağırlığına nazaran kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.
Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı kadar yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.
Yangın kapıları binadaki insanoğluın yangın esnasında dumandan veya ateşten etkilenmeden hariçya çıkabilmelerini sağlayıcı yangına dayanıklı kapılardır.
Yaman sızdırmaz özelliğe mevla olmaları ötürüsı ile yangın anında insanoğluın kötü zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Müstacel çıkış kapısı adı ile bile bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birfena kuruluşda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.
Yangın merdiveni sayesinde yangın esnasında insanoğluın güvenli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi esenlanır. Yapılan tetkikat, yangın çıbanlangıcından itibaren geçen 3 dakikalık müddet süresince hadise yerinin dumanla dolduğu lokalizetir. Gene yalnızca 6 dakikalık kesik bir sürede kucakın alevlerle kaplandığı belirleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleabat yangın olumsuzluklarıyla örgüların bağırsakindeki merdivenler kullanılamaz bir hal alır. Böylelikle dokumalardan çıkış imkânsız olur. En iyi dalgalı Yangın kapısı kaçış yolu ise yangın merdivenleri yardımıyla oluşur. Kişi kaybının en aza indirilmesi ya da tamamen engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.
Otomatik Kapanma Mekanizması: Yangın kapıları ekseriyetle otomatik kapanma mekanizmalarına sahiptir. Yangın alarmı veya acil gidişat sistemleri tetiklendiğinde baplar otomatik olarak kapanır, böylece yangının yayılmasını sınırlar.
İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi yardımıyla bu baplar dışarıdan açılamaz. Bu kondisyon arakçılık vakalarının önlenmesini sağlamlar.
Kapılar paletlerde gönderme edilmektedir. Her palette 15 ekip nazar boncuğu kanat kapı sevk edilebilir. Kasaların de monte olması gülmeyen nakliye avantajları sağlamaktadır.